https://www.high-endrolex.com/10 З турботою про майбутнє | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.03.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

З турботою про майбутнє

 

На сьогодні вже важко уявити розвиток науки без залучення нових комп’ютерних технологій. Життя вищого навчального закладу має протікати у постійному прогресивному русі. Це добре розуміє керівництво Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. У перший день весни, 1 березня на базі бібліотеки інституту було відкрито електронну бібліотеку. Довгим був шлях її створення, який вимагав і залучення великих коштів, і належного рівня фахової підготовки персоналу інституту, зокрема, працівників бібліотеки. У відведених під бібліотеку приміщеннях провели ремонт: оновили вікна, підлогу, стелю, завезли нові меблі, встановили сучасне комп’ютерне обладнання, оргтехніку та провели мережу Інтернет.

Як сказав під час відкриття електронної бібліотеки ректор інституту генерал-майор вн.сл. Микола Шкарабура, “всі роботи, що проводяться в інституті по вдосконаленню навчально-матеріальної бази, мають велику цінність, проте за господарчими турботами інститут дещо відстав у впровадженні інформаційних технологій... А отже, відкриття електронної бібліотеки – необхідний якісний крок у досягненні тих планів, якими нині переймається колектив інституту”.

Передбачається, що протягом наступного року буде проведена початкова робота з наповнення фонду електронної бібліотеки. Звичайно ж, це процес постійний, і він тільки починається. Та вже зараз, використовуючи можливості “електронки” (так ласкаво називають в інституті нове “дитинча” науково-технічного прогресу і передових інформаційних технологій), курсанти, студенти та слухачі факультету заочного навчання отримали додаткові можливості самостійно готуватися до занять, використовуючи електронні фондові лекції, користуватися бібліотечним фондом інших навчальних закладів України, які відкрили доступ до своїх електронних бібліотек, та навчатися за дистанційним методом.

Наталя Музиченко

Світлана Козак

 

 
   

 

Фото Сергія Федоренка. На фото: стрічку перерізає ректор інституту генерал-майор вн.сл. Микола Шкарабура

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10