28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

18.02.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

Урочисте відкриття спортивно-оздоровчого комплексу та приведення до Присяги студенток інституту

 

17 лютого в Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля відбулося урочисте відкриття спортивно-оздоровчого комплексу та приведення до Присяги студенток інституту, на яких були присутні заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Медвідь, представники влади та  громадських організацій міста.

 

Колектив Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, що завжди був переповнений передовими ідеями та намагався іти в ногу з часом, сьогодні має можливість пишатися визначною подією, що сталася в його житті. 17 лютого 2006 року відбулося офіційне відкриття критого манежу, що є складовою комплексу інституту для підготовки фахівців оперативно-рятувальної служби. Цей манеж має забезпечити нагальні потреби навчального закладу, у якому завжди намагалися створити умови для фізичного загартування курсантів і студентів, проведення цікавого та змістовного відпочинку. Варто лише зауважити, що в інституті культивується 16 видів спорту! За роки його існування підготовлено 18 майстрів спорту міжнародного класу, понад 180 майстрів спорту, значну кількість спортсменів-розрядників. Створено спортивний клуб “Рятівник”, команди якого з мініфутболу, волейболу та баскетболу успішно виступають у чемпіонатах України різного рівня.

Особливою повагою, звичайно, користується пожежно-прикладний спорт. Збірна команда інституту з ППС в останні роки незмінно була в числі переможців на чемпіонатах України. І це при тому, що умов для належного тренування спортсменів-прикладників у зимовий час не було.

У критому манежі, що збільшив навчальні площі інституту більш аніж на 2500 квадратних метрів, розташувався факультет спеціальної підготовки з сучасними аудиторіями, спортивно-тренувальними майданчиками, реабілітаційним центром тощо.

Лише два роки тому, 12 лютого 2004 року, відбулося закладення першого каменя фундаменту новобудови. І ось, – грандіозна подія – відкриття спортивно-оздоровчого комплексу, який є гордістю всієї оперативно-рятувальної служби України. Відтепер з’явилася  прекрасна база для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з пожежно-прикладного спорту у закритих приміщеннях та змагань різного рівня з інших видів спорту. Вже заплановано, що у березні тут пройде Всеукраїнський зимовий чемпіонат України з ППС.

Громадськість поставилася з великою увагою до такої важливої події. На урочистостях з приводу відкриття спортивно-оздоровчого комплексу були присутні заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Медвідь, представники влади та  громадських організацій міста.

Анатолій Петрович Медвідь ознайомився з матеріально-технічною базою навчального закладу, взяв участь у відкритті нової найсучаснішої лабораторії гідравліки та спеціального водопостачання, відвідав нещодавно побудований комплекс для підготовки газодимозахисників, в якому  продовжуються роботи по вдосконаленню сучасної димокамери, ознайомився з умовами проживання та відпочинку курсантів. Відвідавши виставку науково-педагогічних та технічних досягнень навчального закладу (в тому числі й нових технічних розробок рятувальних пристроїв, які поки що не мають аналогів в Україні і використовуються в навчальній пожежно-рятувальній частині інституту), заступник Міністра відзначив, що в інституті всебічно запроваджуються в навчальний процес передові інформаційні технології, а новостворені лабораторії несуть не тільки навчальне навантаження, а й спонукають молодь та професорсько-викладацький склад до наукових пошуків. Сприяє цьому і робота комп’ютерних класів та завершення створення сучасної електронної бібліотеки.

Відкриття комплексу стало визначною подією не тільки для працівників інституту, а й для жителів міста. Адже відтепер Черкаси отримали новий центр дозвілля, нові можливості залучати молодь до занять фізкультурою та спортом, проводити різного рівня чемпіонати з багатьох видів спорту! А це, в першу чергу, є турбота про здоров’я і розвиток нації! Про це говорив під час відкриття  манежу голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко, він же вручив ректорові інституту Миколі Шкарабурі ключі від новенького автобуса “Богдан”, який навчальний заклад придбав за фінансової підтримки МНС та обласної ради народних депутатів.

Спортивно-оздоровчий комплекс вразив усіх присутніх сучасним європейським виглядом та великими можливостями проведення занять, тренувань, культурно-масових заходів. Святкування було прикрашене  вітальними словами гостей та показовими виступами спортсменів, які продемонстрували свої здібності у різних видах спорту, виступами членів художньої самодіяльності та змаганнями на Кубок відкриття спортивно-оздоровчого комплексу з пожежно-прикладного спорту.

17 лютого 2006 року увійде в історію ще однією визначною подією – приведенням до Присяги співробітників служби цивільного захисту України (вперше в історії МНС!) - кращих студенток навчального закладу, які відтепер продовжать навчання у статусі курсанток.

Наступним кроком покращення навчально-виховного процесу інституту стане будівництво нового сучасного дев’ятиповерхового гуртожитку блочного типу на 1000 місць. Заступник Міністра пообіцяв, що буде сприяти подальшому покращенню матеріально-технічної бази інституту, в тому числі й будівництву гуртожитку. Отже незабаром тут зросте ціле містечко, де житимуть і навчатимуться вольові, цілеспрямовані юнаки і дівчата, герої-рятівники завтрашнього дня, які сенсом свого життя обрали небезпечну і благородну професію.

Всі фотографії

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua