RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2022
НУЦЗУ

В НУЦЗУ триває цикл практичних психологічних занять

Науково-педагогічні працівники кафедри психології діяльності в особливих умовах Національного університету цивільного захисту України разом з науковцями навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології та працівниками сектору психологічного забезпечення університету продовжили цикл практичних занять з курсантами соціально-психологічного факультету.
Так, 18 травня курсанти взяли участь у нараді психологів ДСНС України, яку провела доктор психологічних наук, професор Наталія Оніщенко. Під час наради виступила старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології Діана Похілько, яка поділилась своїм досвідом надання психологічної допомоги дітям вимушених переселенців під час військового стану.
19 травня курсанти 2-го курсу соціально-психологічного факультету зустрілись із практичними психологами ГУ ДСНС України у Черкаській області. Випускник університету, старший психолог Руслан Бондаренко розповів дівчатам про свою роботу із вимушеними переселенцями, про особливості роботи практичних психологів у мирний час, як проходила адаптація до служби після закінчення університету, з якими труднощами вони можуть зіткнутись у своїй майбутній професійній діяльності. У кінці дівчата подякували практичним психологам за пізнавальну зустріч.
20 травня професор Перелигіна Л.А., викладач Швалб А.Ю., ад’юнкт кафедри психології діяльності в особливих умовах Пономаренко І.В. та курсанти соціально-психологічного факультету взяли участь у зустрічі з учасниками «Кола професійної взаємопідтримки», яку організувало Товариство незалежних експертів. На зустрічі викладач кафедри Антон Швалб представив свою концепцію розвитку життєстійкості, як інструмент підвищення особистісної резільєнтності. Він також показав технічні прийоми, які дозволяють у тренінговому або консультативному процесі коректувати дезадаптивні форми поведінки. Крім того, на зустрічі виступили інші практичні психологи з доповідями щодо практичних аспектів регуляції тривожних станів у людей в умовах тривалої кризи.


Національний університет цивільного захисту України


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.