RSS

Новини навчальних закладів

19.05.2022
НУЦЗУ

Представниця НУЦЗУ взяла участь у семінарі для психологів та педагогів «Педагогіка в екстремальних ситуаціях»

11-15 травня старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту України Похілько Діана взяла участь у семінарі для психологів та педагогів «Педагогіка в екстремальних ситуаціях» у місті Хуст. Семінар проводила команда психологів з Німеччини «Friends of Waldorf Education» на базі Закарпатського християнського інституту.
Під час семінару Альфред Рахмен, Урсула Шобел, Йонатан Двір, Фіона Бай, Майк Сигер, Метільда Пельман поділилися своїм досвідом роботи з дітьми не лише в таборах для біженців, а й з «гарячих точок» Ізраїлю та Сирії. Ознайомили зі змістом своєї «тривожної валізи» для роботи з постраждалими та основними напрямами діяльності.
В ході семінару учасники отримали не лише теоретичні основи роботи з дітьми під час війни, а й мали можливість одразу практично відпрацювати всі надані техніки та закріпити навички роботи з дітьми вимушених переселенців.
Спікери надали чіткі алгоритми роботи з дітьми під час обстрілів та після них; наголосили про важливість стабільного стану дорослого; висвітили заходи та дії, які не можна застосовувати в таких умовах; надали прості та дієві техніки психологічного втручання.
За 5 днів навчання кожен учасник спробував себе у роботі з дітьми різних вікових категорій та дорослими в терапевтичних групах, арт-терапії та евритміці. Отримані знання та набуті навички є вкрай необхідними для фахівців психологів та педагогів.
Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.