https://www.high-endrolex.com/10 Відновлення технік тілесного і психофізичного загартування козаків - у полі зору сучасної екстремальної психології | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2022
НУЦЗУ

Відновлення технік тілесного і психофізичного загартування козаків - у полі зору сучасної екстремальної психології

У процесі тривалого історичного розвитку передовою силою і формою духовного об’єднання суспільства в Україні було козацтво. Козацтво – це героїка, скарбниця високої духовності наших предків, джерело натхнення в боротьбі за свободу й незалежність. У козацькому середовищі виникло, закріпилося, а потім і поширилося в слов’янському стилі кілька специфічних систем фізичних і психофізичних вправ, спрямованих на тіловиховання, самовдосконалення особистості.
Це підштовхнуло начальника кафедри психології діяльності в особливих умовах Національного університету цивільного захисту України Ліну Перелигіну і психолога сектору психологічного забезпечення Івана Пономаренка провести з курсантками 2-го курсу соціально-психологічного факультету практичне заняття з теми «Відновлення технік тілесного і психофізичного загартування козаків в полі зору сучасної екстремальної психології». Під час заняття дівчата довідались, що козак – це воїн, який не стільки володіє магією, скільки своїм психічним станом, прихованими резервами своєї психіки, волею, добре знається на фізіології людини, який за допомогою цього може впливати на волю та психіку інших людей і досягти фантастичних результатів. Разом з викладачами курсантки опанували декількома старовинними козацькими психотехніками.


Національний університет цивільного захисту України






 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10