https://www.high-endrolex.com/10 Психологи НУЦЗУ розпочали проведення циклу практичних занять щодо підвищення ефективності заходів психологічного захисту рятувальників, військових і цивільного населення під час військового стану | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.05.2022
НУЦЗУ

Психологи НУЦЗУ розпочали проведення циклу практичних занять щодо підвищення ефективності заходів психологічного захисту рятувальників, військових і цивільного населення під час військового стану

Науково-педагогічні працівники кафедри психології діяльності в особливих умовах Національного університету цивільного захисту України разом з науковцями навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології і працівниками сектору психологічного забезпечення розпочали проведення циклу практичних занять щодо підвищення ефективності заходів психологічного захисту рятувальників, військових і цивільного населення під час військового стану, спрямованих на зменшення та нейтралізацію негативних психічних станів та реакцій. Активну участь у заходах беруть курсанти соціально-психологічного факультету.
Так, 11 травня у рамках співробітництва з Ізраїльською Коаліцією щодо роботи з травмою психологи та курсанти університету взяли участь у навчальному-практичному вебінарі «Як ми стаємо залежними від психоактивних речовин? Психологічні методи втручання, особливості роботи з наркозалежними». Учасники вебінару активно обговорювали особливості роботи із залежними, методи та інструменти психологічного втручання. Курсантка 2-го курсу соціально-психологічного факультету Валентина Каспірська зазначила, що отримані знання з психофізіології дозволили їй на належному рівні дискутувати стосовно механізмів формування залежності на нейробіологічному рівні.
Обговорювались питання профілактики суїцидального ризику на наступному вебінарі 13 травня, де розглядалися ключові компоненти національної профілактичної стратегії щодо запобігання суїцидів, індикаторів та оцінки суїцидальної поведінки тощо.
Також 13 травня професор Перелигіна Л.А., викладач Швалб А.Ю. та ад’юнкт кафедри психології діяльності в особливих умовах Пономаренко І.В. взяли участь у XVIII Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні проблеми екологічної психології: життєдіяльність особистості в умовах середовищної невизначенності», після чого ознайомили курсанток соціально-психологічного факультету з психологічними техніками та механізмами управління життєдіяльністю в умовах середовищної невизначенності.
14 травня начальник кафедри психології діяльності в особливих умовах Ліна Перелигіна та психолог сектору психологічного забезпечення Іван Пономаренко провели з курсантками 2-го курсу соціально-психологічного факультету практичне заняття з теми «Відновлення технік тілесного і психофізичного загартування козаків в полі зору сучасної екстремальної психології».
Тож, наукова робота триває.

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10