https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

21.02.2022
ЛДУ БЖД

Мова - кордон національної безпеки

Мова - це стратегічна категорія, і після початку російсько-української війни, яка спочатку мала, власне, сильне мовне підґрунтя, це стало очевидним.

     Усі доповіді були актуальні й цікаві. Наші колеги з Львівського державного університету внутрішніх справ озвучили цікаві теми: "Українофонія міста як стратегічна ціль" (доц. Мар'яна Гдакович), "Лексико-семантичні трансформації в словниковому складі сучасної української літературної мови останнього десятиліття" (доц. Оксана Клак). Дуже гарно виступили наші курсанти й студенти, теми доповідей яких теж стосувалися цікавих проблем: негативні наслідки для нашої мови й Держави в цілому тривалої імперської політики, роль видатних особистостей у захисті нашої мови, культури, в формуванні національної свідомості, мова як наша стратегічна зброя в збереженні державності.

     Подібні семінари дуже потрібні й надзвичайно важливі. Вони будуть  фортецю нашого духу, зміцнюють її, роблять нас непереможними на всіх фронтах, і на  морально-духовному, в першу чергу!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10