https://www.high-endrolex.com/10 Представниці кафедри спеціальної хімії та хімічної технології НУЦЗУ взяли участь у фахових зборах РХБ захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.02.2022
НУЦЗУ

Представниці кафедри спеціальної хімії та хімічної технології НУЦЗУ взяли участь у фахових зборах РХБ захисту

01-03 лютого 2022 року на базі Військового інституту танкових військ Національного технічного університету "ХПІ" відбулися фахові збори з представниками структурних підрозділів підтримки органів військового управління Збройних Сил України. Національний університет цивільного захисту України представили професор кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Олена Тарахно та доцент кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Марина Чиркіна, яка виступила з доповіддю «Єдина державна система цивільного захисту та її складові».
Захід відкрив начальник відділу екологічної безпеки та цивільного захисту Командування Сил підтримки Збройних Сил України полковник Юрій Ситник, який зазначив, що основною метою проведення фахового збору представників військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту й інших складових сил оборони за напрямком Сил підтримки - це необхідність постійного нарощування практичних вмінь і навичок у виконанні функціональних обов’язків з планування хімічного, біологічного, радіаційного та ядерного захисту військ (сил) у ході застосування Збройних Сил України та складових сил оборони.
Під час проведення фахового збору з фахівцями військ РХБ захисту Збройних Сил України та інших складових сил оборони відбулися практичні заняття під керівництвом Державної прикордонної служби України. Показово для всіх учасників на Міжнародному пункті пропуску через державний кордон «Гоптівка» було проведено заняття з порядку роботи та обслуговування стаціонарних комплексів автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів. В ході заняття фахівцями радіаційного, хімічного та біологічного захисту Державної прикордонної служби України були представлені новітні зразки озброєння та техніки, що використовується під час радіаційного контролю з виявлення незаконного переміщення джерел іонізуючого випромінювання.
На навчально-тренувальному комплексі «Подвірки» було проведено практичне заняття з розгортання елементів району спеціальної обробки озброєння та військової техніки відповідно до стандартів, які регламентовані Програмою перевірки зворотного зв’язку Концепції оперативних можливостей спільного фонду оцінки сил.
Відбувся конструктивний круглий стіл, присвячений розгляду новітніх зразків техніки та засобів РХБ захисту, а також обмін досвідом між різними структурними підрозділами підтримки військ (сил) РХБ захисту та іншими складовими сил оборони.
Національний університет цивільного захисту України

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10