https://www.high-endrolex.com/10 Авіаційні рятувальники підвели підсумки роботи у поточному році та визначили основні завдання на 2022 рік | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.12.2021
ІДУ НД ЦЗ

Авіаційні рятувальники підвели підсумки роботи у поточному році та визначили основні завдання на 2022 рік

 

Викладачі кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування ІДУ НД ЦЗ взяли участь у щорічній підсумковій конференції з аналізу діяльності системи авіаційного пошуку і рятування в Україні у 2021 році та визначенні основних завдань функціонування системи на 2022 рік, яку проведено на виконання Плану основних заходів цивільного захисту на 2021 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року № 1659-р.

Конференцію проведено на базі Головного авіаційного координаційного центру пошуку і рятування. Участь у конференції взяли представники суб’єктів системи авіаційного пошуку і рятування України від ДСНС України, Міністерства оборони, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Державіаслужби, Украероруху, Морської пошуково-рятувальної служби.

На конференції розглянуто питання:

ефективності організації та шляхів вдосконалення авіаційного пошуку і рятування в Україні;

результатів залучення авіації до проведення авіаційних робіт з пошуку і рятування;

стану пошуково-рятувального забезпечення польотів суб`єктів системи авіаційного пошуку і рятування в Україні.  

Завідувач кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування ІДУНДЦЗ кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Володимир ХИЖНЯК у своєму виступі представив бекгрáунд кафедри, презентував основні досягнення кафедри, результати підвищення кваліфікації у 2021 році та стратегію діяльності на 2022 рік.

Кафедра забезпечує безперервне професійне удосконалення науково-педагогічного персоналу, формує та розвиває освітні програми підвищення кваліфікації персоналу системи авіаційного пошуку і рятування та фахівців, що залучаються до ліквідації надзвичайних ситуацій із застосуванням авіації.

За 2018-2021 роки 509 посадових осіб органів управління системи авіаційного пошуку і рятування державного та регіонального рівнів, фахівців зі складу ГУ (У) ДСНС в областях та м. Києві, персоналу аварійно-рятувальних команд аеропортів та аеродромів удосконалили свої знання з питань авіаційного пошуку і рятування, здійснення координації спільних дій наземних аварійно-рятувальних підрозділів з екіпажами повітряних суден.

Учасниками конференції відмічено, що наявність дієздатної авіації підвищує ефективність та оперативність виконання значної частини завдань, які покладено на ДСНС, і потреба у авіаційному забезпеченні аварійно-рятувальних робіт постійно буде зростати. Така взаємодія досягається відповідною підготовкою сил і засобів, яка передбачає надійно організовану комунікацію між службами, органами управління і аварійно-рятувальними підрозділами, що і передбачено навчальними програмами кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування ІДУ НД ЦЗ.   

Володимир ХИЖНЯК також наголосив про формування кафедрою нових навчальних курсів та вдосконалення існуючих із урахуванням стрімкого впровадження нових авіаційних сил і засобів, зокрема і безпілотних авіаційних систем. Перспективний план розвитку кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування передбачає участь у проєктах зі створення “Європейського хабу пожежної безпеки” та “Єдиного аеромедичного простору”, що були розглянуті на Колегії ДСНС 26 листопада 2021 року.

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10