RSS

Новини навчальних закладів

20.12.2021
ЛДУ БЖД

У Верховній Раді України відбулось урочисте нагородження Дипломом переможців проєкту “Хакатон вуглевидобувних міст. Видобувай нові ідеї”

Хакатон організовано за підтримки Програми Розвитку ООН групою “Синхро простір” разом із Українським союзом промисловців та підприємців і у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, Міністерством енергетики та вугільної промисловості, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України із метою створення рішень для м. Червоноград (Львівська область) і м. Мирноград (Донецька область).

Основна ідея презентованого проєкту науковців Львівського державного університету безпеки життєдіяльності – ревіталізація терикону шахти “Надія” через реалізацію комплексного проєкту  рекультивації як складової майбутньої інфраструктурної трансформації Червоноградського гірничо-промислового району на засадах сталого розвитку. На засіданні обговорено питання актуальності здійснення рекультиваційних проєктів на девастованих територіях та вирішення екологічних проблем регіонів України. У обговоренні взяли участь  народні депутати Юрій Камельчук та Вікторія Гриб, які опікуються питаннями розробки і реалізації проєктів ревіталізації девастованих ландшафтів промислових регіонів України. Також в семінарі брали участь радник Українського союзу промисловців та підприємців Костянтин Воробйов та віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців, голова експертної ради Денис Красников.
У перспективі науковці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності будуть здійснювати подальшу реалізацію проєкту із розробкою плану ревіталізації терикону шахти “Надія, етапів рекультиваційних робіт, складання інвестиційного плану та перемовини із керівництвом міст Червонограда та Соснівки для практичного втілення проєкту, спрямованого на підвищення рівня екологічної безпеки Червоноградського гірничо-промислового району.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.